Helmikuu on Hammaskuu!

Helmikuu on Hammaskuu!!

Varatkaa SoluVetille hammaskivenpoisto joko helmikuulle tai helmikuun aikana ja saatte ilmaisen Dentiseptin (20g) hammaskivenpoiston yhteydessä!

Hammaskiveä näkyy hampaissa tumman beigestä tummaan ruskeaan ”värjäytymänä”. Kun ikenet alkavat punoittaa (muuttuvat tummanpunaiseksi) niissä esiintyy tulehdus. Ientulehduksen myötä eläimelle voi tulla paradontiitti (eli hammasjuuren syöpymä) jolloin hammas voi lopuksi irrota.
Hampaita on tärkeä huoltaa myös koska huonosti hoidetut hampaat voivat levittää tulehduksen myös muualle elimistöön.

Hammaskivenpoiston yhteydessä tehdään samalla huolellinen suun tutkimus jolloin mm. käydään läpi ientaskut ja puhdistetaan ne. Tämän takia eläin pitää rauhoittaa/nukuttaa toimenpidettä varten. Jos epäillään että suussa on vakavampia huolenaiheita (kuten esim. voimakas ikenen vetäytyminen) ohjaistetaan jatkohoitoon klinikalle jossa on röntgenmahdollisuuksia sekä hammaspora (jos hammas pitää poistaa).

Hampaista kannattaa aina huolehtia. Suositus on hampaiden harjaus aamuin illoin, eläimille tarkoitetulla hammasharjalla ja voi myös käyttää eläimille tarkoitettu hammastahna. Tämän lisäksi voi käyttää plakkia ja hammaskiveä vähentäviä tuotteita kuten Dentisept.

Ottakaa yhteyttä ja varatkaa aika hammaskivenpoistoon!
Kuullaan 🙂

T.  ELL Sophie

Puh. 045 1525250

Koira hampaat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *