Februari är Tandstens månaden!

Februari är tandstensmånaden!!

Boka tid till SoluVet för tandstensborttagning antingen till februari eller under februari månad så får ni en tub Dentisept (20g) i samband med tandstensborttagningen!

Tandsten syns på tänderna som allting från beige till mörkbrun färgning av tänderna. Då tandköttet börjar bli rött (speciellt mörk rött) så förekommer det tandköttsinflammation. Till följd av denna inflammaiton kan det förekomma paradontit (d.v.s. frätande av tandroten) och detta kan leda till att tanden faller ut.
Det är också viktigt att sköta om tänderna, för dåligt skötta tänder kan sprida infektion också till andra ställen i kroppen.

I samband med tandstensborttagningen görs också en noggrann undersökninge av munnen där man bl.a. undersöker och putsar tandköttsfickorna. På grund av detta måste djuret lugnas/sövas inför ingreppet. Om vi börjar misstänka att det är större problem i munnen (som t.ex. grov tillbakadragning av tandköttet) skriver vi vid behov en remiss till en klinik med röntgen och borr (så att de vid behov kan ta bort tanden i fråga).

Det är värt att ta hand om tänderna. Rekommendationen är att de borstas morgon och kväll, med en tandborste som är avsedd för djur, man kan också använda sig av tandkräm som är avsedd för djur. Utöver detta kan rekommenderas användning av produkter så som Dentisept, som förebygger uppkomsten av plaque och tandsten.

Kontakta oss för tandstensborttagning!

Vi hörs!
H. VML Sophie

Tel. 045 1525250

Hund tänder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *